You are here: Home > Aktiviti sehari, Budak Comel > Sambutan Hari Jadi Ke 4

Sambutan Hari Jadi Ke 4

 

Pejam celik, pejam celik..sedar-sedar dah 4 tahun rupanya umur budak bertuah ini. Pada mulanya kami bercadang untuk membawa goody beg ke tadika sahaja, sebab ramai kawan-kawannya yang buat begitu. Namun Adam minta pelbagai benda untuk hari jadinya. So dia diberi pilihan nak bawa goody beg ke sekolah, atau sambutnya di rumah, dan di memilih untuk menyambutnya di rumah. Antara barang yang Adam minta adalah :

  1. Kek yang ada belon berwarna-warna di atasnya.
  2. Baju Cars berwarna biru.
  3. Yoyo.
  4. Selipar dan jem Ben 10.

Alhamdulillah, 3 yang pertama dapat ditunaikan, cuma yang ke 4 masih belum jumpa. Jam yang paling susah sebab tangan Adam masih terlalu kecil. Diusia 4 tahun, berat Adam masih tidak bertambah, tetap 10 KG semenjak sekian lama.

Ikut plan asalnya ibu bercadang untuk buat mee kari untuk orang dewasa, kek dan puding gula hangus serta apam polka dot untuk kanak-kanak. Namun dugaan mendatang bilamana petang jumaat tuh suhu badan Adam naik mendadak sehingga Adam menggigil. Pulang dari tadika, ibu terus membawa Adam ke ward kecemasan Damansara Speacialist Hospital, untuk mendapatkan rawatan. Risau juga kalau-kalau Adam perlu dimasukkan ke ward, kerana tahun lepas pun Adam dimasukkan ke ward kerana suhu badan yang cukup tinggi hingga menggigil juga. Mujurlah selepas di beri ubat bontot suhu Adam menurun, dan Adam dibenarkan pulang. 2 hari diberikan tempoh untuk pemerhatian. Jika suhu badan Adam naik lagi, perlu di buat ujian darah, kerana doktor takut kalau-kalau denggi.

Syukur alhamdulillah, dgn pelbagai lagi dugaan, majlis sambutan hari jadi ke 4 Adam Harith berjaya dilaksanakan serba sederhana. Tetamu yang datang hanyalah Mak Atuk dan adik-adik serta sepupu ayah Adam. Terima kasih kepada yang sudi hadir.

Berikut adalah gambar-gambar yang dirakamkan..

 

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

Leave a Reply